1-2 (49) Martin Hedvåg (ass Linus Strömgren)
Sam Dada, Martin Hedvåg, Linus Strömgren, Rasmus Bodevind
Filip Gustafsson
Avb: Billy Svenske, Ernad Sadiki, Mattias Lööv, Herman Schmidt

Åter kryss mot Liatorp/Eneryda
Precis som förra året slutade kvällens drabbning med 2-2. Oavgjort verkar gångbart mot LEIF och att man delade på poängen var ganska rättvist.
Efter en försiktig inledning var det hemmalaget som tog tag i taktpinnen. Man spelade bra och vi blev tillbaka pressade. Efter att ha kommit runt på kanterna blev det farligt flera gånger och bollen var ofta i vårt straffområde. Att LEIF är bra på fasta situationer blev vi varse i 17:e minuten. På en av många hörnor föll ledningsmålet. Vi tappade markering i bortre delen av straffområdet och helt fri kunde en hemmaspelare nicka in bollen. Det såg lite tungt ut och det var under en stund närmare 2-0 än en kvittering. I slutet av halvleken tog vi oss ur pressen och började flytta upp spelet. Bra läge hade Fredrik Sedin i 37:e minuten när han tvingade mv göra en jätteräddning efter ett skott på hörna. Minuten senare tvingades Sam utgå efter en ljumskskada, Billy Svenske ersatte. Torpa spelade allt bättre och i slutminuten kom utdelningen. På en snabb omställning hittade Martin Hedvåg fram med en passning till Linus Strömgren. Linus rundade målvakten och via ryggen på en LEIF försvarare gick bollen i nät. Efter lite övertid blåstes halvleken av. En halvlek som LEIF mestadels dominerade och vi får vara tacksamma med kryss i paus.
Ett byte direkt efter paus där Mattias Lööv ersatte Rasmus Bodevind. Torpa kom ut starkt i andra och visade upp ett bra spel. Man flyttade upp spelat och utdelning skulle komma redan efter fyra minuter. En brytning högt upp i planen blev starten på en kontring. Linus fick en bra djupledsboll, han rundade sin back och på det fina inspelat hade bara Martin att skarva in bollen. Ett fint anfall och kvällens vackraste mål. Spelet böljade och minuten senare hade LEIF ett skott som tog i insidan av stolpen och gick ut bakom Samuel i målet. I 59:e hade Torpa en boll inne efter att Linus tvingat mv till en retur som Billy var först på och satte bollen i nät. Tyvärr bedömdes han vara offside när skottet gick och målet dömdes bort. LEIF är tunga på fasta situationer och det blev vi varse i 68:e minuten. På ett långt inkast blev det kalabalik i vårt straffområde och till slut stöttes bollen i nät från nära håll. Nära nytt ledningsmål var vi i 74:e minuten. Åter var Linus igenom, mv räddade skottet och på returen lyfte Mattias Lööv bollen över det tomma målet. Det hettade till rejält i slutet och några ostskivor åkte upp. Båda lagen krigade för seger och det var rejäl kamp fram till slutsignalen. Sista farliga chansen hade Johan i 84:e minuten men hans hörnnick tog i överliggaren och gick över. Sista minuterna pumpade LEIF på med långa höjdbollar men vi spelade bra i backlinjen och fick undan de farliga inspelen. Matchen blåstes av efter lite tillägg och toppmötet hade ganska rättvist slutat med kryss. En poäng på Bokliden är bra och LEIF är det bästa lag vi mött så här långt. Man är fysiskt starka och jobbar hårt matchen igenom. Vi var lite trögstartade men blev allt bättre och stundtals spelar vi riktigt bra. Tråkigt att släppa in två mål efter fasta situationer, där kan vi bli bättre. Omställningsspelet var riktigt bra och det är vi som gör de fina spelmålen. Bra försvarsspel i övrigt, där Samuel och backlinjen gör ett fint jobb. Det blev mycket kamp på mitten men vi stod upp bra. Johan Palm åter duktig och vann mycket dueller mot farlige Marcus Petersson. Billy Svenske gör ett fint inhopp var pigg på sin högerkant. Framåt är Filip, Martin och Linus kreativa och hela tiden farliga. Linus riktigt vass och gör sitt 9:e mål för säsongen. Den stora supporterskaran från Torpa kan vara nöjda med grabbarna, för de gör en riktigt bra bortamatch. Vi får ladda upp för ny toppmatch när Peking kommer till Skogsängen på onsdag.